Een stijlvol interieur ... mét kinderen!

|| BLOG MAART 2018

 

Je past een aantal keer in je leven je interieur aan, en is vaak afhankelijk van je levensfase. De baby-, peuter-, en kleuterfase is er zo een. Elke leeftijd vraagt vaak om aanpassing. Enkele tips om jullie met zorg uitgekozen woonkamerinterieur toch stijlvol te houden.

 

DE PERFECTE BOX

Niemand wordt echt blij van een grote box in zijn woonkamer, behalve dan van wat erin ligt natuurlijk ;-) Afhankelijk van de afmetingen en je budget kun je uit ontelbare varianten kiezen, of zelfs een box op maat laten maken.

Er is wat mij betreft één grote voorwaarde waaraan een box moet voldoen en dat is functionaliteit. Daarom hebben wij gekozen voor een witte box op wieltjes mét opberglade. Handig om kleine spulletjes op te bergen, en de box eenvoudig te verplaatsen voor de schoonmaak en voor de gezelligheid. De box accessoires passen qua kleur en stijl in ons interieur.

 

Alle kleuren, materialen en vormen bij elkaar, kunnen ervoor zorgen dat het onrustig zal ogen… uiteraard, kinderen mogen spelen en je mag in je interieur echt wel terugzien dat er kinderen leven.

 

OPBERGEN VAN

Als alles ‘zorgvuldig’ door de kinderen op de vloer is uitgestald, zie je pas hoeveel speelgoed er in huis is… Zorg er daarom voor dat je genoeg opbergruimte in je woonkamer hebt!

Om die reden hebben wij ons tv-meubel op maat laten maken, en daarbij gekozen voor drie uitschuifbare lades om onder andere het kleine speelgoed in op te bergen. Hugo kan er eenvoudig bij en alles is in een handomdraai weer opgeborgen zodat we in de avond weer kunnen genieten van een opgeruimd huis.

Een opberger hoeft geen ‘speelgoed’ uit te schreeuwen, met het gebruik van een klepbank, canvaszakken, kist op wielen, manden en of stalen bakken, kan je het perfect op laten gaan in je interieur. Geef het mooie speelgoed en kindertekeningen een plekje op de plank of kast.

 

KINDERHOEK

Zorg voor één plek die speciaal is ingericht als speelhoek. Klinkt misschien heel logisch, maar ik zie vaak dat er toch meerdere plekken in huis worden toegeëigend. Creëer een origineel en functionele hoek en leg daar de focus.

 

SPEELKLEED

Een speelkleed is heel erg functioneel en fijn voor je kindje, en kan je zo aan je baby wensenlijstje toevoegen. Het zorgt voor veel speelplezier van baby tot aan kleuter, en het is daarnaast ook prettiger spelen dan op een koude ondervloer.

Een kleed met bijvoorbeeld een autoweg is al speelgoed op zich dus zoek goed naar die variant die bij je interieur en je kind past. Voer ‘speelkleed’ op google in en je krijgt honderden verschillende varianten te zien. Variaties in functionaliteit (binnen-buiten gebruik), materiaal, vorm, kleur, speelmotieven, ‘maak het zelf’ varianten en van budget aankoop tot aan echte designkleden.

 

Met de komst van onze tweede kindje maakt de box binnenkort weer zijn intrede in de woonkamer. Los van de gezellige bende die het soms oplevert kijk ik er erg naar uit. En wat de toekomstaanpassingen zijn bij een kleuter, junior en tiener… dat zien we dan wel weer. Ik leer ze gewoon wat opruimen is, of ze gaan gewoon héél vroeg het huis uit ;-)

 

Wil je weten welke keuzes ik uiteindelijk heb gemaakt? Volg mij op Instagram, facebook en-of Pinterest.Baby nummer 2 op komst ... het huis weer op stelten?!

|| BLOG MAART 2018

 

Net zoals bij de geboorte van onze eerste zoon Hugo in januari 2016 is het wederom een verrassing of we een jongen of een meisje gaan krijgen. De voorbereiding op de komst van Hugo was destijds een leuke, maar uitdagende, zoektocht naar een originele inrichting voor zijn kamer. Ook nu weer is het een mooie uitdaging een unieke sfeer te creëren!

 

LIJSTJES, LIJSTJES ÉN KEUZES MAKEN!

Als je zwanger bent moeten er lijstjes worden afgevinkt. Gelukkig realiseerde ik me pas tijdens mijn eerste zwangerschap hoe verschrikkelijk groot het aanbod in ‘babyland’ is… Dat in combinatie met keuzestress als typisch zwangerschapskwaaltje, maakte het lastig om daadwerkelijk beslissingen te nemen over stijl en kleur. Bij baby nummer 2 zijn de meeste lijstjes gelukkig al afgevinkt, maar zijn er door alle nieuwe trendontwikkelingen nog volop keuzes te maken.

 

MOODBOARD ALS LEIDRAAD

Ik maak verschillende moodboards als basis van de nieuwe babykamer. Met het gebruik van een moodboard zorg je ervoor dat stijl en kleur gevisualiseerd worden. Bijkomend voordeel is dat de smaak en stijl van jou en je partner op papier gecombineerd kunnen worden. In mijn geval kan manlief Joost de stijlen zien die in mijn hoofd zitten en wat hij kan verwachten ;-)

 

KEUS VOOR ZWART -  WIT

Voor de kamer van onze zoon Hugo is destijds gekozen voor de monochrome stijl. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van zwart en wit. De monochrome stijl kan voor zowel een jongen als een meisje, fris én stoer. Om het geheel niet te kil te maken hebben wij ook natuurlijke materialen gebruikt voor de vloer en accessoires. De meubels hebben een antracietkleur gekregen. In de loop van de tijd heeft het neutrale babyspeelgoed plaats gemaakt voor jongensspeelgoed, wat kleur heeft gebracht in de kamer.

 

MEEGROEIMEUBELS

Het helpt om bij de inrichting van de babykamer alvast na te denken over de toekomst. Ik heb daarom eerder gekozen voor een multifunctioneel, mooi ontworpen ledikant en commode. Zo heeft het ledikant twee hoogtes en kan dit in de toekomst worden omgezet naar een peuterbed of daybed. De commode kan op latere leeftijd zelfs gebruikt worden als bureau.

 

NIEUWE TRENDS

Gaan wij de kamer aanpassen of blijven we bij zwart-wit? Als interieurstylist wil je eigenlijk altijd wel veranderen. De monochrome stijl heeft in 2018 plaatsgemaakt voor nieuwe trends als colorblocking, botanisch, natural, vintage en bohemian. Trends hebben invloed op elkaar, zo zie je veel combinaties in gebruik van materiaal en kleur.

 

De frisse én stoere basis blijft, maar een nieuw kleurenblok en toevoeging van natuurlijke accessoires met een vleugje vintage ga ik naar verwachting wel doorvoeren :-)

 

Wil je weten welke keuzes ik uiteindelijk heb gemaakt en hoe mijn moodboards eruitzien? Lees dan mijn volgende blog of volg mij op Instagram, facebook en-of Pinterest.
+31(0)6 10 42 62 84

neeltje@origineelstyling.nl

www.origineelstyling.nl

 


© COPYRIGHT 2017 ORIGINEEL STYLING